KONYA / SELÇUKLU - Abidin Saniye Erçal İlkokulu

ABİDİN SANİYE ERÇAL İLKOKULU

Okulumuz 1998 yılında hayırsever Abidin ERÇAL Beyefendi ve eşi Saniye ERÇAL Hanımefendi tarafından 20 derslik olarak yaptırılıp Konya İl Özel İdaresine bağışlanmıştır.

Artan öğrenci sebebiyle 2008 yılında Konya İl Özel İdaresi tarafından aynı bahçe içerisine 8 derslikli ek bina yaptırılmıştır.

Okulumuz 1998 yılında Abidin Saniye Erçal İlköğretim Okulu olarak açılmış ve 2012 yılında ortaokula dönüştürülmüş Abidin Saniye Erçal Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. Ancak bölge sürekli büyüdüğünden artan ortaokul öğrenci sayısı da dikkate alınarak 32 derslikli yeni bir bina yapılarak Abidin Saniye Erçal Ortaokulu 4 Nisan 2016 tarihinde Sancak Ortaokulu adını alarak yeni binasına taşınmıştır. Abidin Saniye Erçal Ortaokulundan kalan bina da hayırseverin adı değiştirilmeden Abidin Saniye Erçal İlkokulu olarak temel eğitimin ilk kademesi için 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

24 dersliği olan okulumuz, 3 tane anasınıfı, 3 adet idareci odası, 1 adet öğretmenler odası, mescit, rehberlik servisi, çok amaçlı salon ve kantinden oluşmaktadır. Okul bahçemizde 1’er adet voleybol, basketbol ve futbol sahası bulunmaktadır.

Yayın: 23.06.2016 - Güncelleme: 10.07.2017 13:12 - Görüntülenme: 2626