ABİDİN VE SANİYE ERÇAL

HAYATI

Abidin Erçal 1934 yılında Çumra İlçesinin Dinek Kasabasında doğdu. Hacı Kemaller Sülalesinden Ahmet Hamdi Bey´in oğludur. Annesi Hanife Hanımdır. İlkokulu köyünde okudu. Çocukluk ve ilk gençlik yılları köyde geçti. 1956 yılında Konya'ya yerleşti. Esnaflık yaptı, ticaretle uğraştı.

1958 yılında Saniye Hanımla evlendi. Bir kız çocukları dünyaya geldi.

1974 yılında okulumuzun bulunduğu mevkide 20.000 metrekare bir tarla satın aldı.1989 yılına kadar bu tarlayı ekip biçti. Bir defasında eşi Saniye Hanımla geldiği bu tarlada Saniye Hanım şöyle dua etmiş; "Ya Rab! Burada bir okul yaptırmayı bana nasip eyle."

1990 yılında bu tarla imara açıldı. arsa oldu. Bir müteahhit ile anlaşarak arsa karşılığı bu arsanın ortasına bir okul yapılmasını ister. 1998 yılında okulun yapılması tamamlanır. Abidin Saniye Erçal İlköğretim Okulu adı verilir ve dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte resmi açılışını yapar.

Okulun açılışından sonra da okula ilgisini devam ettirir. Okulun ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder.

2005 yılında emekli olur ve kendini hayır işlerine adar.

HAYIRSEVERİN DİĞER ESERLERİ:

1.      Abidin Saniye Erçal İlkokulu

2.      Abidin Saniye Erçal Aile Sağlığı Merkezi

3.      Çumra – Dinek Azmi Abidin Erçal İlkokulu

4.      Abidin Saniye Erçal Camisi

Hayırsever Erçal çiftinden Saniye Hanım yakalandığı amansız hastalık sonucu 20 Temmuz 2017 günü hakkın rahmetine kavuştu. Merhumeye Allahtan rahmet diler,

Abidin Beye de Allah'tan hayırlı, sağlıklı uzun ömürler dileriz.

KONTV de yayınlanan YAŞANMIŞ YILLAR programı-

Abidin Saniye Erçal çiftinin hayat hikayesi için TIKLAYINIZ.

Yayın: 14.07.2016 - Güncelleme: 18.01.2023 13:39 - Görüntülenme: 3296

Etiketler :