T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Abidin Saniye Erçal İlkokulu

ESafety Label Nedir?

ESafety Label


ESafety Label Hakkında

 

ESafety Label, öğretim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.

ESafety Label web sitesi, söz konusu olduğunda öğretmenler, okul müdürleri ve ICT yöneticileri için tek adresli bir mağaza olmayı amaçlamaktadır.

 

·         Okullarının çevrimiçi güvenliğini değerlendirmek

·         İyileştirmek ve güçlendirmek için harekete geçmek

·         Meslektaşları arasında en iyi uygulamaları paylaşmak

 

ESafety Label Community sayesinde, okullar kendi çevrimiçi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirebilirler.

E-Güvenlik Etiketi Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve irtibat noktasından (Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Daha Güvenli İnternet Merkezleri vb.) Oluşmaktadır.

 

e-Güvenlik Etiketi Nasıl Ortaya Çıktı?

 

Sürekli gelişen bir kavram olarak, e-Güvenlik veya 'çevrimiçi güvenlik', çevrimiçi kullanıcıların becerilerini, tutumlarını ve davranışlarının yanı sıra eriştikleri içeriği ve içinde çalıştıkları çevrimiçi bağlamı kapsar. Okulların teknoloji kullanımlarını yönetme yardımına yönelik artan ihtiyaçlarının farkında olarak, bir dizi önde gelen teknoloji şirketi ve Eğitim Bakanlıkları, gerçekten çok paydaşlı bir şekilde bu boşluğu gidermek için European Schoolnet ile güçlerini birleştirdi. E-Güvenlik Etiketi girişimi, 2012'deki bu ortak taahhütten doğmuştur.

 

Pilot program

 

Proje, 2012 Güvenli İnternet Günü'nde resmi olarak başlatıldı ve ardından okulların platformu ve artan sayıda özellik ve dil sürümlerini test ettiği iki yıllık bir pilot program izledi. Okulların geribildirimi, okullara sunulan e-Güvenlik Etiketi hizmetlerinin doğasını ve özellikle de değerlendirme ve akreditasyon aracını şekillendirdi.

Bu test döneminin sonucu, okulların Değerlendirme Formunu doldurduktan sonra indirebilecekleri, hem çevrimiçi güvenlik durumlarını hem de iyileştirilmesi gereken temel alanları anlamalarına yardımcı olan kişiselleştirilmiş bir Eylem Planına olan ihtiyacı gösterdi. E-Güvenlik Etiketi, Avrupa genelinde hem ulusal hem de bölgesel düzeyde önceden var olan girişimlerle uyumlu olacak şekilde şekillendirildi.

 

Araştırma programı

 

Geliştirmeye başlamadan önce, Avusturya, Belçika (Flanders), Estonya, İtalya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık dâhil olmak üzere farklı ülkelerde kapsamlı araştırmalar yapılmıştır. Ülkeler, yüksek ve düşük teknolojili okulların iyi temsilini ve çeşitli çevrimiçi güvenlik yasal ve pedagojik çerçeveleri garanti etmek için seçildi. Araştırma, kapsamlı masaüstü araştırması ve paydaş görüşmelerini içeriyordu.

Kurucu paydaşlar

 

E-Güvenlik Etiketi, çok paydaşlı bir proje olarak başlatıldı. Bir dizi önde gelen şirketin (Kaspersky Lab, Liberty Global, Microsoft ve Telefonica) ve Avrupa Eğitim Bakanlıklarının (Belçika-Flanders, İtalya ve Portekiz) okulların artan yardım ihtiyaçlarını fark etmeleri ve European Schoolnet ile güçlerini birleştirmeye karar vermeleriyle ortaya çıktı. Boşluğu gidermek için. Konsorsiyum, Avusturya, Estonya ve İspanya'daki Eğitim Bakanlıkları ve eğitim kurumları aracılığıyla faaliyetlerinde desteklenmiş ve giderek daha fazla Avrupa ülkesine yayılmaktadır.

 

Bugün ve gelecek

 

Online güvenlik alanındaki uzmanlığın yanı sıra e-Güvenlik Etiketi girişiminin süregelen popülaritesi üzerine inşa edilen eSafety Label + projesi, Bir sonraki e-Güvenlik Şampiyonu Olun, Erasmus + programı ile finanse edildi ve hedefliyor:

 

·         e-Güvenlik Şampiyonlarını güçlendirin

·         Avrupa okulları için mevcut ihtiyaçların ve temel önceliklerin haritasını çıkarın

·         En iyi uygulamaları geniş bir öğretmen topluluğu, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve tüm okul ekosistemi arasında paylaşın.

         

           GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İLE İLGİLİ DOSYALARA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ


         

               SİBER ZORBALIK


               GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI


               SOSYAL VE MOBİL AĞLAR

       

               SOSYAL MEDYA ARAÇLARI


               SİBER ZORBALIK HAKKINDA BİLGİLENDİRME

       

               DİJİTAL EBEVEYNLİK EĞİTİMİ 1


               DİJİTAL EBEVEYNLİK EĞİTİMİ 2 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

          

           



 

 







 

G

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.2021 - Güncelleme: 16.01.2023 22:26 - Görüntülenme: 372
Kaynak: https://www.esafetylabel.eu/
  Beğen | 2  kişi beğendi