Ekran Bağımlılığı Nedenleri ve Çözüm Önerileri Semineri

Okulumuz öğretmenleri ve velilerine yönelik Ekran Bağımlılığı Nedenleri ve Çözüm Önerileri adlı çevrimiçi seminer verildi.

Teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle birlikte "ekranlar" hayatımızda önemli bir rol oynamaya başladı. Başlarda sadece televizyon olarak hayatımıza giren ekranların, şimdi her yerde farklı versiyonları olduğunu görüyoruz; akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve daha niceleri... Gün geçtikçe hayatımıza giren bu ekranlara daha çok bağlandık ve hayatımızda daha önemli bir yer kaplamaya başladı ve maalesef yaşadığımız çağda ekranlardan uzak bir hayat yaşamak bir hayli zor olmaya başladı. Peki nedir bu ekran bağımlılığı? Nedenleri nedir? Nasıl önlenebilir? Bu bağımlılıktan kendimizi ve çocuklarımızı nasıl kurtarabiliriz? Bu sorulara yanıt bulmak ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak için okulumuz öğretmenleri ve velilerine yönelik Ekran Bağımlılığı Nedenleri ve Çözüm Önerileri adlı çevrimiçi seminer verildi. İlimiz Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Doçent Dr. S. Barbaros YALÇIN tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen seminere okulumuzun tüm öğretmenleri yanı sıra velilerimiz katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde konuk eğitimci tarafından velilerimize ve öğretmenlerimize ekran bağımlılığının nedenleri ve bu bağımlılıktan kurtulmanın yolları anlatıldı. Seminer sonunda soru-cevap etkinliği düzenlenerek velilerimizin etkili katılımları sağlandı.

02-01-202102-01-2021

Yayın: 02.01.2021 - Güncelleme: 16.01.2023 22:45 - Görüntülenme: 329